5 продуктів, які врятують від раку

220

Вчені назвали продукти, вживання яких допоможе захиститися від різних видів раку.

Зелений чай

Про користь зеленого чаю відомо досить багато. Цей напій містить безліч антиоксидантів, які допомагають зберегти молодість і поліпшити регенерацію клітин. Його дія на організм допомагає імунітету справлятися з «поганими» клітинами. Зелений чай, зокрема, захищає від раку чоловічих статевих органів, грудей і легенів.

Броколі

Багато людей незаслужено не люблять цей овоч, а даремно. Вчені впевнені, що ті, хто регулярно вживає брокколі, отримують необхідні для розщеплення канцерогенних речовин – глюкозинолати. Броколі можна додавати в овочеві рагу або супи, а якщо вирощувати її самостійно, то молоді суцвіття можна використовувати для салату.

Томати

В томатах міститься лікопін. Це рідкісний антиоксидант, який допомагає зміцнити імунітет клітин і захищає їх від ушкоджень. Вчені з’ясували, що вживання в їжу великої кількості помідорів допомагає боротися з віковими змінами шкіри і запобігти меланому. Крім того, лікопін зміцнює імунітет і захищає здорові клітини від пошкоджень.

Волоські горіхи

Волоські горіхи дуже багаті поліфенолами та фітохімічні речовинами, які допомагають запобігати появі ракових клітин в організмі. Також горіхи містять речовини, які знижують ризик раку простати і шкіри.

Часник

Ця популярна спеція корисна не тільки для профілактики ГРВІ. Часник містить сірку, аргінін та флавоноїди, які допомагають імунітету боротися з будь-якими проблемами, в тому числі, раковими клітинами. Фахівці радять додавати часник в різні страви щодня, особливо корисно їсти його без термічної обробки.