Вчені назвали продукти, вживання яких допоможе захиститися від різних видів раку.
Зелений чай
Про користь зеленого чаю відомо досить багато. Цей напій містить безліч антиоксидантів, які допомагають зберегти молодість і поліпшити регенерацію клітин. Його дія на організм допомагає імунітету справлятися з «поганими» клітинами. Зелений чай, зокрема, захищає від раку чоловічих статевих органів, грудей і легенів.
Броколі
Багато людей незаслужено не люблять цей овоч, а даремно. Вчені впевнені, що ті, хто регулярно вживає брокколі, отримують необхідні для розщеплення канцерогенних речовин – глюкозинолати. Броколі можна додавати в овочеві рагу або супи, а якщо вирощувати її самостійно, то молоді суцвіття можна використовувати для салату.
Томати
В томатах міститься лікопін. Це рідкісний антиоксидант, який допомагає зміцнити імунітет клітин і захищає їх від ушкоджень. Вчені з’ясували, що вживання в їжу великої кількості помідорів допомагає боротися з віковими змінами шкіри і запобігти меланому. Крім того, лікопін зміцнює імунітет і захищає здорові клітини від пошкоджень.
Волоські горіхи
Волоські горіхи дуже багаті поліфенолами та фітохімічні речовинами, які допомагають запобігати появі ракових клітин в організмі. Також горіхи містять речовини, які знижують ризик раку простати і шкіри.
Часник
Ця популярна спеція корисна не тільки для профілактики ГРВІ. Часник містить сірку, аргінін та флавоноїди, які допомагають імунітету боротися з будь-якими проблемами, в тому числі, раковими клітинами. Фахівці радять додавати часник в різні страви щодня, особливо корисно їсти його без термічної обробки.