1 з цікавих фактів про хурмі

321

Вважається, що вперше вона з’явилася на території Китаю, і тому саме ця країна є батьківщиною цього продукту. Він став популярним в кінці XIX століття у всьому світі. У ній багато вітамінів, мікроелементів, вона добре втамовує голод.


У чому причина в’язкості хурми?
Це відбувається з-за того, що в дозріваючих плодах міститься багато таніну, але він зникає при повному дозріванні фрукта. Тому перевагу слід віддати м’якому і стиглому плоду зі злегка підсохлими листям з наявністю яскраво оранжевого кольору. Але навіть якщо фрукт володіє всіма ознаками зрілості він все одно в’яже, щоб позбутися від цього ефекту, фрукт слід покласти в морозилку, після заморозки в’яжучий ефект зникне.