1 з способів боротьби з весняним авітамінозом

154

Настала весна, а разом з нею нам наступає на п’яти і авітаміноз. Нестача вітамінів у весняний період явище для наших широт досить поширене. Немає жодної людини, які б хоч раз в житті не зіткнувся з ним. Просто хтось від цього авітамінозу страждає, а хтось переносить його як само собою зрозумілий факт. Деякі люди вживають заходів і борються з цією нудьгою, інші – пускають на самоплив. Але, якщо ви вирішили віддатися на поталу авітамінозу, пам’ятайте, що несе за собою різні наслідки. І вони пов’язані не тільки з поганим настроєм або депресією, а ще й проблемами фізіологічного властивості. Тому, налаштовуємося на ліричний лад, боремося з нестачею вітамінів і намацуємо гармонію всередині себе.

1 з способів боротьби з весняним авітамінозом

Спосіб 1

Було дивно, якщо б ми почали свою розповідь не зі здорового харчування. Бо саме воно є тим наріжним каменем, на якому базується наше здоров’я. Навесні в першу чергу варто налягти на продукти в їх первозданному вигляді. Не смажте зайвий раз нічого. Намагайтеся звести до мінімуму навіть парову обробку їжі, якщо це, звичайно, можливо. М’ясо і риба повинні принести вам максимум своїх корисних властивостей. Ні, це зовсім не означає, що їх варто їсти сирими. Просто м’ясо у вигляді ковбаси скасовується і замінюється шматочками вареної телятини. Копченості і маринади залиште в минулому, вони гарні холодної взимку, коли калорії на морозі летять з неймовірною швидкістю.
На порозі весна – і це значить варто влаштувати смакота овочами, фруктами, зеленню. Звичайно, ідеальним варіантом будуть вирощені у себе на віконці огірки і зелений цибулька – але хто зараз може дозволити собі таку розкіш. З літа завжди заморожуйте ягоди. Куплені у бабусь смородини-вишні з їх дачних ділянок, будуть справжніми сховищами вітамінів ранньою весною. Також візьміть на замітку пророщені зерна, нешліфований рис, хліб грубого помелу, рафіновані рослинні масла. Прекрасним доповненням до будь-якого прийому їжі можуть стати горіхи, мед, сухофрукти, і прості насіння.