1 з «рибних» джерел омега-3 жирних кислот

144

Ви знаєте, що риба це справжня їжа для розуму. Вхідні в її склад омега-3 жирні кислоти – незамінне джерело для правильної роботи головного мозку. Але пам’ятайте, що не вся морська риба містить омега-3. Існують лідери і аутсайдери. Про перших ми поговоримо сьогодні. Всі вони, як правило, живуть в холодних північних морях.

1. Сьомга

Один з найпопулярніших, але в теж час і дорогих видів риб, багатих омега-3. Ця риба сімейства лососевих, як правило, потрапляє на наші столи не з холодних морів Норвегії, а з місцевих фермерських угідь. На жаль, щоб підвищити рентабельність господарства, багато фермерів, намагаючись прискорити ріст і розмноження риби, годують її штучними добавками, а іноді і антибіотиками. Можливо, нічого небезпечного це і не несе. Але такі добавки як би нівелюють омега-3 в самій рибі, знижуючи їх концентрацію. Будь комбікорм, яким постачають рибу або птицю негативно позначається на її природних, природних позитивних якостях. Так, можливо, така риба приваблива як продукт, але все ж більш корисна натуральна океанічна рибка. Тому не завжди варто гнатися за красою. Аналогами дорогих лосося, форелі і сьомги, вирощених до того ж в неволі, можуть стати чавича, кета, горбуша, нерка, харіус, омуль, сиг, таймень і кижуч. Якщо у вашому супермаркеті лежить непоказна на вигляд, але виловлена в морі, заморожена і привезена в ваше місто рибка, краще вибрати її. Саме більш дешеві сорти лососевих риб стануть джерелом поліненасичених жирних кислот.