1 з продуктів харчування з фолієвою кислотою для майбутньої мами

156

Рекомендована норма споживання фолієвої кислоти на добу для людини дорівнює 400мкг, вагітним – 600мкг, годуючим матерям – 500мкг. Правда останнім часом цю норму стали знижувати, ось тільки сенс не змінився і потреби організму, якому фолієва кислота потрібна не менше повітря. Звідки взяти цю кислоту, яка є корисним вітаміном? З продуктів і медпрепаратів.

Але перш ніж ми розповімо вам про продукти, які є джерелом фолієвої кислоти, ми хотіли б пояснити вам важливість цього вітаміну і його участь у процесах життєдіяльності людського організму.

Фолієва кислота, вона ж вітамін В9, приймає активну участь в процесі росту, функціонуванні та розвитку імунної та серцево – судинної систем. Тобто наявність цього вітаміну в організмі в необхідній кількості сприяє роботі серця і кровоносних судин на вищому рівні, а шкірі дозволяє мати здоровий і доглянутий вигляд.

Особливо необхідна фолієва кислота вагітним жінкам, так як її кількість в організмі матері недостатньо на двох, особливо на початкових термінах, коли у дитини формуються органи. Нестача фолієвої кислоти може стати причиною плацентарної недостатності та освіти вад у плода, а також викидня.

Максимальна кількість вітаміну В9 містять наступні продукти:

зелень

Зелень

Джерелом фолієвої кислоти є свіже листя салату, петрушки, шпинату, цибулі. Наприклад, съедая100 грам шпинату, ви відправляєте в організм 80мкг фолієвої кислоти, петрушка містить – 117мкг, салат – 40мкг, зелений лук – 11мкг.