1 з принципів лужної дієти, які варто взяти на озброєння

151

Кожен продукт, що вживається в їжу має кислотну, нейтральну або лужну середу. В нормальних умовах рН організму становить 7,35-7,45. Лужна дієта заснована на такій ідеї – продукти, які містять велику кількість кислот, самі з організму не виходять, для цього їм потрібна луг, таким чином, вони сприяють виведенню мінералів і металів з організму. А це, в свою чергу, призводить до негативного результату. Багато проблем з організмом, такі як ожиріння, проблеми з шкірою, подагра, як вважають багато натуропати, виникають саме з вини шкідливих кислот. Вихід з такої ситуації є – достатньо збільшити в своєму раціоні кількість лужних продуктів (70-80% раціону) і істотно знизити кількість «кислих» продуктів (20-30%).

Існує також і інша думка, щодо лужної дієти. На думку асоціації дієтологів Британії, позитивний результат такої дієти досягається за рахунок значного зниження кількості вживаних «поганих» продуктів, таких як алкогольні напої, солодощі і насичені жири.

  1. Лимон, вода і добрий ранок.

Абсолютно зворотну дію надає на організм кислий лимон, виявляється, він є не закисляющим продуктом, а навпаки – лужним. Досить додати сік лимона в теплу воду, з розрахунку 1/3 соку до 0,3-0,5 л води, і випити його натще. Від такої процедури організм поволі пробуджується, м’яко лужним і запускає процес гідратації, також спокійно починають свою роботу органів травлення. До того ж, важливий момент в лужному дієті – кількість вживаної води. В день потрібно випити 8 склянок води, а з такої ранкової процедурою, залишиться всього 7.