1 з корисних властивостей продуктів залежно від кольору

116

Кожен овоч унікальний у своєму роді, кількість вітамінів, антиоксидантів. А тому пігментація овоча має величезне значення для здоров’я людини. Для того щоб організм отримав якомога більше корисних речовин краще їх вживати з сиром. А якими властивостями володіють ті чи інші колірні групи овочів ми зараз розглянемо.

1.Червоні овочі. В таких продуктах міститься величезна кількість лікопіну і елагової кислоти. А, як відомо, ці речовини знижують ризик розвитку онкозахворювань, знижують рівень кров’яного тиску і холестерину в крові. Наприклад, буряковий сік, такий окрас йому забезпечує бетаїн – антиоксидант, що перешкоджає утворенню ракових пухлин.