1 з корисних властивостей грейпфрута

227

Грейпфрут використовується для приготування соків, алкогольних коктейлів, застосовують його в приготуванні фруктових салатів і варення. Сік використовується для приготування соусів і маринадів. Також з шкірки грейпфрута промисловим способом отримують ефірні масла, які в подальшому використовуються для виробництва одеколонів, парфумів, кремів, шампунів, кондиціонерів, бальзамів, а також кондитерських сиропів і екстрактів для лікеро-горілчаних виробів. Однак найчастіше грейпфрут вживають в сирому вигляді, выскабливая чайною ложкою м’якоть. Для цього плід розрізають навпіл поперек розташування часточок. Також можна очистити його як апельсин, а потім кожну з часточок звільнити від білих перетинок.

1 з корисних властивостей грейпфрута

Грейпфрут містить масу корисних речовин, таких як фосфор, кальцій, йод, магій, залізо, цинк, а також клітковину і антиоксиданти.