1 з корисних продуктів при вітряній віспі

97

Вітрянка (вітряна віспа) — інфекційне захворювання, викликане вірусом герпесу, що вражає слизові оболонки і клітини шкіри. Передається повітряно-крапельним шляхом від людини, заражену вітряною віспою. В основному цю недугу хворіють діти у віці від шести місяців до п’яти років, у виняткових випадках можуть захворіти вітрянкою підлітки і дорослі, в такому випадку хвороба протікає більш складно.

1 з корисних продуктів при вітряній віспі

У період вітрянки потрібно їсти супи-пюре з брокколі та цвітної капусти, а також супи-пюре з круп рису, вівса, пшеничних висівок і перловки. Всі ці зерна мають обволікаючу властивість і допомагають процесу ковтання.