1 з головних новин 26 квітня 2014

156

1 з історій про медицині і не тільки. Новітні розробки, цікаві теорії, цікаві факти – все це на нашому сайті кожен день.

1. Їжа-3D
Напевно, скоро в магазинах з’являться нові незвичайні продукти, так звана «м’яка їжа». Вона буде створена за допомогою 3D-принтера. Її відмінність від звичайної їжі, буде полягати в тому, що фрукт, овоч або шматок м’яса можна буде з’їсти не жуючи. Текстура рагу або біфштекса зміниться, а смак залишиться колишнім.
Технологія виготовлення цієї їжі буде базуватися на перетиранні продуктів до желеподібного стану. Потім, за допомогою 3D-технологій, контури продукту воссоздадутся, вони приймуть свою природну форму і заморозяться. Приготовлені продукти потрібно зберігати в морозилці, і розігріти в мікрохвильовці перед вживанням.
Це винахід в першу чергу необхідно для тих людей, які відчувають труднощі і з процесом жування і з ковтанням їжі. Це будуть і просто люди похилого віку та люди з недугами, які супроводжуються подібними проблемами. Готуючи такі продукти можна буде враховувати конкретні потреби людей, від зміни розміру порції до балансування поживних речовин в продукті.