1 з головних новин на цей день

162

Медицина від А до Я – лише на нашому сайті без посилань і переходів. Найсвіжіші новини зі всього світу.


1. Розігріті макарони корисніше свіжих
Розігріті макарони краще свіжих. До такого висновку прийшли експерти, які протестували продукт до і після розігріву. Аналізу піддалася паста з твердих сортів пшениці. Справа в тому, що при розігріві у макаронах утворюється особливий резистентний крохмаль, скажімо, не такий шкідливий в плані калорійності. До того ж рівень цукру після вживання таких гретых макаронів піднімається вдвічі менше. Таким чином, компенсується шкідливість вуглеводів, з яких, власне, паста і складається. Чомусь структура пасти до і після розігріву різна. Гретую пасту з низьким крохмалем і цукром тіло перетравлює не як вуглеводну масу, а як клітковину. Цукор не підскакує до небезпечних меж, так і калорій поглинається нашим тілом менше. Заяви ці не голослівні, а базуються на експеримент з добровольцями. Люди їли пасту в свіжому гарячому, холодному і вдруге розігрітому вигляді, а у них тим часом вимірювалися показники цукру – кожні 15 хвилин протягом 2 годин. Найвищий стрибок цукру відзначався у людей після поїдання свіжої пасти, потім слідувала паста розігріта, а вже потім холодна. Взагалі, найкращим варіантом можна назвати холодні макарони. Але все-таки гарячими їх є приємнішими.