1 з головних новин 1 червня 2014

132

В нове літо з новими новинами. Медицина без інформаційних кордонів.

1. Розпізнай смак жирної їжі і схудни
Учені з Америки вважають, що ожиріння часом буває спровоковано зниженою чутливістю смакових рецепторів. Ті люди, які не можуть дізнатися жир в продуктах його містять і набирають швидше всіх зайву вагу. Експеримент з добровольцями полягав у споживанні на сніданок різних продуктів. Це був, що називається шведський стіл – їж, що хочеш. Споживаючи вуглеводну, жирну і білкову їжу піддослідні розповідали про свої відчуття: коли виникало відчуття ситості, коли наставав голод та ін. Дослідники записували споживання і витрата калорій. Ті люди, які не могли розпізнати жир, в результаті з’їдали значно більше їжі, причому не тільки на сніданок, але і на обід. «Нечутливість» до жирної їжі не давала людині можливості адекватно розпізнавати сигнали, що повідомляють про ситості. Вчені вважають, що така проблема є у більшості людей із зайвою вагою, просто вони про цю специфічну особливості нічого не підозрюють.