1 з фактів про хліб: худнемо з розумом

122

Більшість жінок, які сідають на дієту, відразу виключають зі свого раціону хліб. І дарма, адже він має в собі стільки корисних речовин і вітамінів. Головне, знати який потрібно їсти хліб і скільки, тоді він принесе любителем борошняного приємні хвилини насолоди і користь.

1. Плюси і мінуси хліба

Основа будь-якого хліба – це зерно. Воно може бути пшеничне, житнє, вівсяне, рисове, кукурудзяне, ячмінне. Так-так, з усіх цих видів борошна можна спекти хліб. І з усієї цієї муки він може вийти корисним та не дуже. По-перше, зерно повинно бути правильно вирощена, по-друге – оброблено, по-третє – сама борошно не повинна бути зіпсована витратами виробництва. Загалом, нюансів маса, а на виході один продукт – хліб. Зерно це джерело вітамінів і мікроелементів. Але, на жаль, не всі вони потрапляють в наш хліб. Велика частка «корисності» йде з зерновий оболонкою, а в самому ядрі залишається їх незначна частина. Ось чому корисний цільнозерновий хліб, на виробництво борошна якого йде і ядро і оболонка. Як правило, борошно звичайного «безоболонкового» хліба має в своєму складі крохмалисті з’єднання і вуглеводи, які і веде до швидкого набору ваги. З одного боку, хліб без зерен з борошна вищого сорту м’якше і смачніше. Зате хліб з цільним зерном з грубого борошна нижчих сортів корисніше.