Як вибрати сковороду.


Як вибрати сковороду.
На сковороді можна приготувати безліч найрізноманітніших страв. Їх смакові якості будуть залежати не тільки від уміння кухаря, але і від матеріалу, з якого виготовлена сковорода, кількості використовуваного жиру або масла. Для кожного виду їжі потрібна своя посуд, з різною висотою і товщиною стінок дна. Це означає, що в ідеалі на кухні повинно бути декілька сковорідок. ВАЖЛИВО! У сковороді з нержавіючої сталі зручніше гасити, ніж смажити. Не доведеться стояти біля плити і постійно перемішувати їжу, але підсмажити шматок смачного соковитого м’яса із хрусткою скоринкою на ній навряд чи вдасться. Також ви можете знайти все необхідне на ресурсі https://skovorodochka.com.ua.
Титанове. Володіє високою міцністю і такою ж вартістю. Плюсом є те, що з ним можна використовувати лопатки з металу. Титан практично неможливо пошкодити. Примітно, що сковорідки з чавуну, як правило, не мають додаткового покриття, так як цей матеріал сам по собі вже антипригарний. ВАЖЛИВО! Наявність антипригарного покриття не є 100% гарантією того, що продукти не будуть пригорати. Воно лише знижує ризик такої можливості.
Звичайна класична сковорода має поширений діаметр 24 – 28 см і висоту стінок 3 – 5 см, але може мати і інші розміри. Такий посуд називають універсальною, тому що вона однаково добре підходить для смаження та тушкування продуктів. Вибираючи сковорідку для млинців, необхідно звернути особливу увагу на ручку. Під час готування сковороду доводиться часто брати в руки, тому ручка повинна бути зручною і не нагрівається. Багато моделей мають антипригарне покриття. ВАЖЛИВО! У жаровні може бути сітка.