Як вибрати каву


Велика частина сучасних людей не уявляє свій ранок без чашки кави. При цьому багато хто віддає перевагу звареному натуральному еліксиру бадьорості, який за своїми смаковими якостями та ароматом багаторазово перевершує аналог, зроблений з розчинної сировини. Щоб побалувати себе кави різного смаку, не витрачаючи для цього багато часу, багато набувають кавомашини. Про те, як вибрати каву для цього апарату, буде розказано нижче. Що потрібно враховувати при покупці бобів.пропоную cafeboutique.ua/kofemolki/

Більшість автоматичних апаратів оснащене вбудованою кавомолкою з регулятором помелу. З цієї причини для них найчастіше використовується кави в зернах. Вибираючи продукт для кавоварки, слід звернути увагу на такі його характеристики: Розмір зерен. Кавові боби розрізняються за своєю величиною. Чим вони більше, тим спелее були ягоди, взяті для переробки. Кращими для використання в кавомашині вважаються плоди середнього розміру. Наявність сколів – свідчення поганої якості. Вид обжарювання. Вона багато в чому визначає смак і аромат кінцевого продукту. Виробники виділяють кілька її різновидів.рекомендую cafeboutique.ua

Італійська. Вважається однією з найкращих. Не випадково кави італійських виробників (в тому числі і мелений) користується величезною популярністю серед поціновувачів натурального напою. Колір продукту варіюється від глибокого коричневого до майже чорного. При цьому готовий напій має гіркуватий, «палений» присмак. Найчастіше зерна, оброблені за даної технології, використовують для приготування еспрессо. Espresso. Боби мають темний колір і блискучу маслянисту поверхню. Відрізняються солодкувато-гірким смаком. Французька. Дає майже чорний колір і гіркуватий присмак з відтінком паленої карамелі. Американська. З її допомогою утворюються світло-коричневі сухі боби, які надають меленому і звареному продукту легку кислинку. Віденська. Боби яскраво-коричневого кольору з краплями жиру на поверхні. Full City дає насичений колір і збалансований смак. Корична. Із зерен такий обжарювання виходить напій легкого смаку і пряного аромату.

Для кавомашини можна вибирати сировину, оброблене за різною технологією. Все залежить від особистих переваг. Виняток становлять зерна свіжої обжарювання і мають маслянистий блиск. З-за високої жирності вони забивають пристрій. Залежно від ступеня обсмаження бобів встановлюються установки помелу. Для сировини темного обсмаження підійде помел; Дрібному помолу підлягають слабо обсмажені зерна. Чистоту сировини. У неякісному продукті, купленому у випадкового продавця, іноді зустрічаються дрібні камінці і волокна мішковини. Подібні предмети можуть пошкодити жорна, які здійснюють помел. Ступінь твердості зерна. Дуже жорсткі боби можуть призвести до поломки перемалывающего механізму. В першу чергу, це відноситься до апаратів з керамічними жорнами. Наявність ароматизаторів. Речовини, які виділяють подібні добавки, що впливають на пластик контейнера, поступово роз’їдаючи його. Крім цього, забиваються і з часом покриваються іржею жорна. Вологість. В автоматичні пристрої буде правильним завантажувати тільки сухий продукт. Сирої швидко виведе механізм для помелу з ладу. Види і смак кави У світі налічується 70 різновидів кавових дерев. Але, для приготування смачної кави використовуються плоди лише п’яти з них: робусти; арабіки; камерунського; экцельсы; ліберіки.

При цьому в промисловому виробництві частка арабіки становить майже 70%, робусти – близько 30%, на інші ж доводиться тільки 2%. Вибраний вигляд багато в чому визначає смак приготованого напою. Арабіка має м’який смак з невеликою приємною кислинкою. Робуста трохи гірчить і після помелу і варіння утворює густу пінку. Крім того, цей сорт містить удвічі більше кофеїну, ніж арабіка, тому його краще шанувальники міцного напою. Ліберіка відрізняється слабким вмістом кофеїну і сильним ароматом. Але, з-за гіркоти, в чистому вигляді не використовується. Экцельса, як і ліберіка, занадто сильно гірчить. Оскільки цей сорт є досить рідкісним, його смак можна відчути тільки у складі елітних кавових сумішей. Зерна камерунського кава для кавових машин не підходять. Вони володіють високою маслянистостью і можуть забити механізм і швидко вивести апарат з ладу. Треба сказати, що смак отриманого напою буде залежати не тільки від обраного сорту кава для кавових машин. Автомати різних виробників обробляють одне і те ж сировину не однаково. На якість кінцевого продукту впливають: ступінь помелу; форма ножів; розташування по відношенню один до одного бойлера і маленький контейнера. Популярні виробники Як визначити каву хорошої якості з величезної кількості варіантів, представлених у продажу? Насамперед, слід купувати продукцію перевірених виробників. Зупинимося більш детально на найбільш популярних в нашій країні марках кава для кавових машин. Кращими постачальниками на ринок кави в зернах вважаються: «Italkafe» — компанія, що випускає натуральна кава класу «преміум».

До його складу входить як арабіка, так і робуста, які піддаються сильному обжарюванні за спеціальною технологією. Крім зернової кави фірма виготовляє і мелений. «Wintergreen» поставляє на російський ринок натуральну каву в зернах під назвою «Gut!». «LavAzza» має в асортименті кілька десятків варіантів натуральної меленої та зернової кави різних видів обжарювання. «Malongo» виробляє різні бренди, приготовані з арабіки, зібраної в різних державах. «Molinari» випускає сировину класу «преміум». Фірма розробила особливий спосіб обсмажування бобів, який тримається в строгому секреті. «Bristol» виготовляє продукт із суміші арабіки, зібраної з плантацій трьох держав. «Musetti» вважається одним з кращих серед поціновувачів. «La Semeuse» продає зерна, зібрані ручним способом у трьох різних країнах.

Крім того, хороша кава для кавових машин можна купити від таких виробників, як: Pauling; Gaggia; Kimbo; Bazzara; Illi; Milani; Danesi; Arcaffe; Jardin; EvaDia; Hausbrandt; Melitta. Слід зауважити, що в деяких моделях кавоварок (наприклад: Delonghi, Jura Impressa, Saeco Vienna) можна використовувати мелену каву. Як вибрати каву цього виду? Для них підійде тільки продукт крупного помелу. Від сировини дуже тонкого помелу швидко засмічується заварочная камера. Правильний мелену каву виробляє більшість компаній, про які говорилося вище. Рекомендовані сорти і певні виробники натуральної кави зазвичай вказуються в інструкції до апарату. Залежність роботи апарату від вибору сировини В багатьох випадках причина збоїв в роботі автомата криється в неправильно підібраному сировину. Тому питання про те, як вибрати каву для кавоварки, є, безсумнівно, дуже важливим. Назвемо деякі фактори, які негативно впливають на роботу агрегату. Ароматизатори. Зерна, обсмажені з додаванням цукру. Занадто маслянисті боби. Сировина дуже тонкого помелу. Сторонні предмети. Підвищена вологість. Заміна натуральної кави розчинним. Таким чином, якщо: готовий кава надходить тонкими і переривчастими струменями; при роботі механізму визначається сторонній шум; відбувається викид меленої кави в піддон для відходів, то слід задуматися про те, чи правильно був зроблений вибір при покупці кави, і спробувати змінити використовуваний продукт