Вибір фритюрниці


Якщо ви любитель смачно поїсти, то фритюрниця на вашій кухні займе гідне місце. Адже у фритюрі можна смажити не тільки знаменитий на весь світ картоплю, але інші овочі і навіть м’ясо, рибу і фрукти. хочу запропонувати купити фритюрницю по ссылка

Пристрій фритюрниці
Фритюрниця являє собою прилад, що складається з корпусу, чаші для масла, кошики, кришки, панелі управління і нагрівального елемента.

Чаша, в яку заливається масло для смаження
Покриття чаші може бути антипригарним, емальованим, часто також зустрічаються чаші зі сталі. Перший варіант, безумовно, краще за інших, так як виключає пригорання продуктів.

Кришка
Кришка запобігає розбризкуванню жиру і може бути як зі спеціальним оглядовим віконцем, так і без нього. Для любителів все тримати під контролем більше підійде перший варіант, він, звичайно, зручніше.

Нагрівальний елемент
У більшості сучасних моделей він закритий і знаходиться під чашею. Зручність такого рішення очевидно: хоча нагрівається така фритюрниця довше, але доглядати за нею простіше, ніж за моделями з теном всередині чаші. До того ж, щоб запобігти пригорання, у багатьох моделях виробниками реалізується ідея «холодного дна», цей прийом не дозволяє дну занадто нагріватися, а значить, шанс випадково зіпсувати страву прагне до нуля. Продукти при готуванні поміщаються в металеву сітчасту кошик, а потім опускаються в киплячу олію. Важливо зрозуміти зручно вам буде виконувати ці маніпуляції з даною моделлю, якщо немає – пошукайте щось інше.

Блок управління
Він найчастіше знаходиться на одній з бічних сторін або ж на кришці приладу. Ви можете вибрати модель з електромеханічним управлінням, так і з електронним, різниці великої немає. Однак, при електронному управлінні можуть бути деякі корисні додаткові функції. Наприклад, індикатори, які показують, що пора замінити масло або фільтр.

Регулювання температури
Існує два варіанти: плавне регулювання дає можливість вільно регулювати температуру, в залежності від використовуваних продуктів; жорстка – має всього декілька налаштувань, що не завжди зручно. Важливо, щоб у фритюрниці був таймер. Він може знадобитися, якщо ви плануєте під час приготування їжі зайнятися іншими справами. Існують моделі зі знімним таймером. По закінченні часу смаження, він сповістить вас звуковим сигналом. Проте не кожна фритюрниця вимкнеться автоматично, про це теж важливо пам’ятати.

На що звернути увагу, щоб не помилитися при виборі?
Об’єм чаші
Цей параметр безпосередньо залежить від того, скільки ви плануєте готувати. Вибір величезний: від «маляток», розрахованих на 0,5 л. олії і до солідних за габаритами приладів, місткістю 4 л. При покупці важливо не плутати об’єм чаші і допустиму масу свіжого нарізаного картоплі, який у неї поміщають. Стандарт – близько 1 кг.

Потужність фритюрниці
Обираючи прилад, ми зазвичай звертаємо увагу на його потужність. В даному випадку потужність впливає на те, наскільки швидко нагріється масло, а значить і на швидкість приготування страви. Зазвичай чим менше фритюрниця – тим менше її потужність. Коливається цей параметр від 1200 Вт до 2200 Вт.

Фільтри
Якщо ви не хочете, щоб кожен раз при використанні фритюрниці ваш дім наповнювався запахом смаженої картоплі і розпеченого масла, зверніть увагу на фільтр, вловлює запах. Більшість сучасних приладів їм оснащені. Він може бути знімним металевим, який періодично має потребу в очищенні, або ж змінним. Вугільні касети відрізняються більшою ефективністю, але їх потрібно міняти, а це додаткові витрати. Існують фільтри призначені для очищення оливи, вони купуються окремо і дозволяють використовувати одну і ту ж порцію до 15 разів. Багатьма фахівцями це вважається шкідливим, але, тим не менш, деякі господині з успіхом користуються такою можливістю.

Особливості догляду
Фритюрниця потребує ретельного догляду, мабуть, навіть більше, ніж інші побутові прилади. Вибираючи модель, варто подумати, чи зручно буде її мити. Чаша у недорогих фритюрниць не знімається, а це означає, що доведеться ставити в мийку весь прилад. Це не дуже зручно, тим більше при великих габаритах, але до того ж ще й загрожує неполадками, якщо вода потрапить всередину. Далекоглядно надійдуть ті, хто вибере модель, зі знімною чашею, яка легко дістається і миється під краном. Чашу, кришку і кошик деяких моделей можна мити в посудомийній машині, це взагалі чудово. При виборі моделі електрофритюрниці, намагайтеся уникати таких, корпус яких прикрашений безліччю невеликих деталей, кнопочок. Рано чи пізно всі вони покриються жиром, доведеться відтирати, а це непросто. Зупинивши свій вибір на моделях з гладкою поверхнею і не надто світлим корпусом, значно полегшите собі життя.

Безпека приладу
Сучасна фритюрниця набагато безпечніше, ніж, скажімо, каструля з киплячою олією, яку використовували раніше. Більшість з них включаються тільки при закритій кришці і вимикаються автоматично, якщо температура масла стала занадто висока або ж прилад відпрацював певний час. Стінки що не нагріваються до гарячого стану, навіть якщо масло всередині раскалилось до 180 градусів, обпектися, доторкнувшись до них, не можна.